Followers

Friday, 26 August 2011

Red Wok

Hajat nak iftar kat sini tak kesampaian coz asyik la fully booked. Mencik..So layan je la gambar seketul dua ni


Wednesday, 24 August 2011

Monday, 22 August 2011

Pemenang Makan Je La Keje Korang Subway Giveaway

Alhmdllah penyertaan GA Makan Je La Keje Korang Subway mendapat sambutan yang diluar jangkaan. Ada sebanyak 33 orang yang suka makan subway. Senarai penuhnya adalah seperti berikut

1. Neerza
2.Suzadin
3.Si Cantik Sally
4. Azleen
5.Azatiesayang
6. Joel Leslie
7. Abazilah
8.. Fieda
9. Vee Zainol
10. Aku Nurul Azren
11. AMG
12. Cik Rose Cute
13. Intan Berlian
14. Mama Ishazah
15. Nana
16. Cempaka Kuning
17. Tie fazatie
18.  lurun namzar
19. Anim
20. Fiq'Ra
21. Zai Kulim
22. Jieda
23. I Mulan
24. Fazillah Kamaruddin
25. Jaa
26. Kasih Ibu
27. Akma Faizal
28. Alycia
29. Mama Tisya
30. Nana Kimie
31. Aena Jamil
32. Ayesha Ramlee

Pemilian pemenang adalah menggunakan sistem random.org yer..Senang sbb bh je number pastu click than dah pdt pemenang dia. So pemenang bagi GA ni adalah 
Jieda
Sila la email alamat anda ke khairinkhaidir@hotmail.com yer...Tahniah diucapkan..pada Jieda. Pasni jgn la segan2 guna voucher tu yer..

Sunday, 21 August 2011

Makan Je La Keje Korang Subway Giveaway~Sticky Post til 21st Auguts

Haku adalah pengemar subway
So tetiba rs nak share kupon2 yg Haku dpt dr Subway ni
Actually kupon ni bl beli RM50++ je bleh dpt
Tu pun time awal thn tadi
Dia lekat kupon kat calender
So jom join GA ni
Simple je rules dia

1. Jadi follower Blog Sky ni
2. Bt simple n3 psl GA ni
3. Kasi link n email kat ruang komen n3 ni

GA ni akan berlangsung sehingga 21hb Ogos 2011
Kupon yang bakal korang akan dpt ialah


Sape yg sudi join haku ucapkan terima kasih la yer
(berdebar2 ni menanti penyertaan korang)

Saturday, 20 August 2011

Tuesday, 16 August 2011

Restaurant Zam Zam

Kalini meh haku citer psl restaurant Zam Zam plak. Lokasi restaurant ni kat Jalan Tuanku Abdul Rahman. Dia bersebelahan dengan Hotel Frenz.Actually sape yang pernah g Singapore sure dah tau sangat dengan apa menu utama restaurant ni. Restaurant ni kira cam cawangan pd restaurant yang kat Singapore tu la yer.



Antara menu utama dia adalah Nasi Beriani Dam @Beriyani Gam..Kat Singapore dorang panggil Dam. Time haku g tu hajat dihati nak makan beriani kambennggggg..tapi apakan daya..udah abesss...

Dorang pun ada gak jual menu cam mee and bihun ni..Pastu kan lau tgk kat menu tu ada tulis Sup Tulang Merah kan...kesedihan haku berganda pd haritu..Sup Tulang Merah pun da abes time tu. Almaklumlah...datang pun dah consider lewat petang..weekend plak tu...mmg cepat la semua makanan abes



Nasi beriani Dam Ayam
Dari segi rasa dia..nothing yang great la...kuah dalca dia pun sempoi je la..Acar timun dia pun sikit jer..mentang2 dah potang kan...semua benda dia kasi sikit..Tapi tang rege tetap caj yang sama

Murtabak Singapore
Ini adalah hero of the day yang berjaya menyelamatkan keadaan tekak kami yang tak berapa nak siok. Rasa dia sama la ngan yang ada kat Singapore. Cuma tang bab sos timun dia tu...sikit dan kurenggg la rasa dia

Nasi goreng
Haku ada jugak order nasi goreng.Ingat kan ada la rencah2 ayam ke dia bubuh. Skali bl dah smpai..nan ado..nasi goreng kosong je ha...sayur pun kobis 2,3 potong..daun sawi pun sama...Cer la korang perati elok2 lau xcaya...pastu dia buh sos..Haku bg nama nasi goreng ni Nasi Goreng Sedih...tak abes pun mkn nasi ni even perut lapo

Wednesday, 10 August 2011

Suraya Thai Cuisine

 Lokasi JJCM seterusnya ialah di No. 18, Jalan 7/7A, Seksyen 7, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor. Nama restaurant ni ialah Suraya Thai Cuisine



Tomyam Ayam Cendawan



Ikan Kerapu 3 rasa
Overall punya komen makanan kat sini ok la. Ikan kerapu dia sedap cuma tang tomyam ayam cendawan tu agak kurang skit la. Pastu rasanya dia guna cendawan yang dah tak berapa elok. Rasa dia lain mcm skit la.Dari segi harga plak..Berpatutan la...xde la mahal melampau n xde la murah benau.

Tuesday, 9 August 2011

Mum's Place

Salam ramadhan buat semua.Tak mau bebel byk sgt so kita terus citer psl tempat nak mkn2 kalini. Tempat ni dipanggil sebagai Mum's Place.Lau berhajat nak dtg sini bulan puasa sila la call n bt booking dl.If just main walk in alamatnya kena buka kat dlm kete dl la...coz bl bulan puasa ramai yg bt majlis bbuka kat sini. Ada sekali tu sebulan sebelum puasa tpt ni dah xterima booking tuk wat majlis buka puasa.

Lokasi dia lau ikut peta ni kan Damansara Perdana.
Alamat penuh n no tepon dia adalah

31-1, 33-1, 35-1, 37-1 & 39-1, Jalan PJU 8/5A,
Damansara Perdana, Petaling Jaya, 47820 Selangor
Tel: 03-7726 3376 / 1877
Map tuk g Mum's Place
Menu paling pemes kat sini ialah ikan cencaru dia tu. Perghh..terliur dah ni. Ikan cencaru tu dia goreng ngan pes cili ngan petai. Mana yang tak tahan pedas sila la standby air banyak2 yer....Memang pedas.Selain tu dia punya tomyam pun bleh bikin telinga berasap...hahahahahahahaha..

Antara menu yg sering org umah haku mkn ialah Sayur Keledek tumis dan smocked chicken. Restaurant Mum's Place ni dia punya perabot tu dia jual tau. So if ada pelanggan yg dtg duk berkenan dgn meja ker...kerusi ker..so dorang bleh beli..erk...xmampu nak citer byk2 sgt sbb xtahan godaan teringat kesedapan lauk kat Mum's Place...hahahahhaha
Menu yang sering diorder.

Wednesday, 3 August 2011

3rd day puasa

Takyah tipu la, sehabis-habis western la korang, masa lunch nak makan chicken chop la, fish n chips la, pizza la, calzone la, roasted chicken la, kalau letak pinggan ni depan korang? Letak kicap skit, letak sambal belacan skit. Amacam?

Ketam

Teringin nak makan ketam. Kuala Selangor. Masak susu. Argh. Dengan roti panas. Dua kali Argh.
Yang sure bukan ketam ni la.