Followers

Tuesday, 16 August 2011

Restaurant Zam Zam

Kalini meh haku citer psl restaurant Zam Zam plak. Lokasi restaurant ni kat Jalan Tuanku Abdul Rahman. Dia bersebelahan dengan Hotel Frenz.Actually sape yang pernah g Singapore sure dah tau sangat dengan apa menu utama restaurant ni. Restaurant ni kira cam cawangan pd restaurant yang kat Singapore tu la yer.



Antara menu utama dia adalah Nasi Beriani Dam @Beriyani Gam..Kat Singapore dorang panggil Dam. Time haku g tu hajat dihati nak makan beriani kambennggggg..tapi apakan daya..udah abesss...

Dorang pun ada gak jual menu cam mee and bihun ni..Pastu kan lau tgk kat menu tu ada tulis Sup Tulang Merah kan...kesedihan haku berganda pd haritu..Sup Tulang Merah pun da abes time tu. Almaklumlah...datang pun dah consider lewat petang..weekend plak tu...mmg cepat la semua makanan abes



Nasi beriani Dam Ayam
Dari segi rasa dia..nothing yang great la...kuah dalca dia pun sempoi je la..Acar timun dia pun sikit jer..mentang2 dah potang kan...semua benda dia kasi sikit..Tapi tang rege tetap caj yang sama

Murtabak Singapore
Ini adalah hero of the day yang berjaya menyelamatkan keadaan tekak kami yang tak berapa nak siok. Rasa dia sama la ngan yang ada kat Singapore. Cuma tang bab sos timun dia tu...sikit dan kurenggg la rasa dia

Nasi goreng
Haku ada jugak order nasi goreng.Ingat kan ada la rencah2 ayam ke dia bubuh. Skali bl dah smpai..nan ado..nasi goreng kosong je ha...sayur pun kobis 2,3 potong..daun sawi pun sama...Cer la korang perati elok2 lau xcaya...pastu dia buh sos..Haku bg nama nasi goreng ni Nasi Goreng Sedih...tak abes pun mkn nasi ni even perut lapo

1 comment:

Azueriena Norash said...

nie murtabak biasa kan...kalau special dier bubuh jugak yg daging cincang tu...tp kering sgt ler...x rasa mcm kat sngapore kann