Followers

Tuesday, 12 April 2011

Nasi Beriani Gam Anje


Nasi beriani kat sini mmg terbaek la. Harga, rasa dan portion makanan dia mmg berpatutan. Anggaran Harga tuk sepinggan nasi beriani ialah RM6.00++. Harga tu mengikut apa jenis lauk yang kita amik la yer. Ada daging kambing, ayam msk merah, ayam beriani dan ayam kampung goreng berempah.Kalau berhajat nak mkn beriani kambing dia kena la dtg awal sebeb kambing dia sangat la cepat habis.

Kalau dtg lunch hour kena bersabar sket la sbb kena beratur panjang. Kat sini dia guna sistem self servis. Kita beratur than smpai kat kaunter makanan pekerja dia akan tnya nak mkn apa than kita proceed kat kaunter bayaran. Kat sini lau nak mintak nasi lebih pun bleh. Dia takan caj. Kuah pun mcm tu.Dorang juga kasi free hati n pedal ayam yang dah siap digoreng.
kredit to Orangkecilorangbesar
 Restaurant Anje Nasi Beriani Gam Johor
Jln SS15/1C, Seksyen 15, Bandar Baru Bangi

Direction nak pegi kedai ni sy pinjam dr orangkecilorangbesar . Untuk ke sini mudah sahaja. Landmark utama ialah Bangunan Niosh dan Stesen Petronas berhampiran roundabout UKM. Kalau dari interchange Bangi, 1 roundabout kena amik pukul 12. Nanti akan nampak komplek sukan kat belah kanan. Niosh dan petronas pun belah kanan. Bila jumpa roundabout ke 2 (roundabout UKM) kena buat U-turn sbb kedai ni kat opposite side. Lepas je bangunan NIOSH akan nmpak Petronas. Kena belok kiri selepas Petronas tu. After tu kena belok masuk ke kanan plak je jalan SS15/1C. Restaurant Anje no 2 dari ujung jalan SS15/1C ni. Sebelah dia adalah workshop kete. Restaurant ni occupied 2 pintu kedai.



1 comment:

Azueriena Norash said...

menarikkk tuuuu.....nanti nak mkn sini ler ehhhh