Followers

Friday, 8 July 2011

D Dusun Pinggiran Putra

Sesi makan2 kat sini sebenarnya dah lama jugak. Tapi skang baru  haku sempat nak update.Lokasi kedai makan ni dekat ngan pinggiran putra. Ni haku ada attached map sekali tuk rujukan sesiapa yang nak pegi.

Haku memula pegi tu pun agak tercarik-carik. Kawan yang pernah datang cakap kedai ni dekat dengan PICC. So ikut gerak hati je la. Rupanya kedai makan ni dia sekali dengan kolam pancing. Ada 2 kedai makan lain yang buat konsep yang sama dengan D Dusun ni. Haku siap singgah dah singgah dekat 1 kedai ni sekali tgk nama dia lain masuk kete balik..hehehehehe...Buat yang kerete dia bumper kete dia menyapu jalan sila la bersedia untuk bumper anda tersangkut di atas kerb. Sebabnya ialah kedai-kedai makan ni terletak di tepi jalan yang access masuk dia xde sebenarnya. Dari main road tu kena terus naik atas kerb jalan than masuk ke tanah merah yang dorang tambak sendiri.

Ni antara menu yang haku makan untuk dinner pd malam tu. Secara keseluruhan dari segi rasa haku kasi 4 bintang la..Memang sedap. Dari segi rege plak rasanya agak mahal coz utn 2 org makan menu2 yang kat bawah ni dlm RM50 gak la..Time order ikan siakap tu haku nmpak rpice tag kat menu tu dia dah tambah ngan rege baru. Rege baru tuk ikan siakap dlm RM30++.
Ikan Siakap 3 rasa

Tomyam Ayam Cendawan
Selain 2 menu kat atas tu haku ada order kailan ikan masin, telur bungkus, nasi 2 pinggan and 2 gelas air. Yang lain2 tu haku xde la amik gambar sebab menu biasa jer. Yang kailan ikan masin tu mcm sikit sangat. Rasa mcm dia buh 'sepokok' je kailan tu. Daun dia ada la 3,4 lai..Yang lain semua batang kailan jer.


1 comment:

Azueriena Norash said...

aii dah pegi kat sini...tapi aii punya keter x lepas ler...ingat ader jalan lain...pastuu dah terlepas...so aii balik jerk ler...huhuhuhu